Hastanemiz Seyrantepe Yerleşkesine Taşınma Sonrası İlk Böbrek Nakli Yapıldı
01 Nisan 2022

HASTANEMİZ SEYRANTEPE YERLEŞKESİNE TAŞINMA SONRASI iLK BÖBREK NAKLİ YAPILDI.

25 yıl önce böbrek taşı nedeniyle sol böbreğini, 5 yıl önce de böbrek tümörü nedeniyle sağ böbreğinin bir kısmını kaybeden 7 çocuk annesi hastamız böbrek yetmezliği açısından takip edilirken, 6 ay önce kalan böbreğinin de tamamen çalışamaz hale gelmesiyle birlikte kronik böbrek yetmezliği tanısıyla diyalize girmeye başlıyor. Kronik böbrek yetmezliği hastaları için diyaliz geçici bir tedavi yöntemidir.

Nihai çözüm hastaya sağlıklı bir böbreğin nakledilmesidir. Bir an önce nakil olabilmesi için ailesi seferber oldu, eşi, oğulları böbrek vericisi olmak istediler. Yapılan tıbbi araştırmalar sonucu oğlunun armağan ettiği sağlıklı böbrek, Organ Nakli Kliniğimizde hastamıza nakledildi. Hastamız ve böbrek vericisi oğlu iyileşme süreçlerini tamamlayarak taburcu oldular.

Yeni yaşamında hastamıza ve yüce gönüllü oğluna sağlıklı yıllar diliyoruz.

Organ Nakli Kliniğimizde böbrek ve karaciğer nakilleri için hasta kabulü yapılmaktadır.