Türk Hepato Pankreato Bilier Cerrahi Derneği’nin İstanbul Bölgesel Toplantısı

Türk Hepato Pankreato Bilier Cerrahi Derneği’nin İstanbul Bölgesel Toplantısı 10 Mart Cumartesi günü Hastanemiz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Başta İstanbul ve Marmara Bölgesi olmak üzere yurdun farklı bölgelerinden 29 kurumdan 146 katılımcının iştirakiyle gerçekleşen toplantı, Doç. Dr. Muharrem Battal’ın başkanlığında ve Doç.Dr. Özgür Bostancı ve Op. Dr. Gültekin Hoş’un sekretaryasında yürütüldü.

Dernek tarihinde bir bölgesel toplantıya ilk kez bir Sağlık Bakanlığı hastanesi ev sahipliği yaptı. Türk HPB Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Balık, Hastanemiz Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mesut Sönmez ve Genel Cerrahi Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Mihmanlı’nın açılış konuşmalarıyla başlayan toplantıda, ‘’safra kesesi ve safra yolları cerrahisi’’ konularında hem tüm genel cerrahlara yönelik hem de hepatopankreatobilier cerrahları ilgilendiren konular, alanlarında uzmanlaşmış isimlerce tartışıldı.

Derneğin mevcut yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıya derneğin önceki dönem başkanlarından Prof. Dr. Yaman Tekant ve Prof. Dr. Osman Abbasoğlu’nun da katılması memnuniyet vericiydi. Toplantıda Tıp Hukuku Derneği Başkanı Av. Sunay Akyıldız ın yaptığı  ‘’medikolegal ‘’ içerikli sunum dinleyicilerden büyük ilgi gördü.

Olumlu geribildirimlerle son bulan toplantı, katılım belgelerinin takdimi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle tamamlandı.

• Hepatopankreatobilier_1.JPG
  • Hepatopankreatobilier_2.JPG