25-09-2017Hastanemiz Algoloji (Ağrı) bölümünde görev yapan Uzm.Dr. Devrimsel Harika ERTEM tarafından “migren tipi baş ağrısı olan hastalara Botoks Tedavisi” uygulanmaktadır.Clostridium botulinum adlı bir bakteriden salgılanan bir toksin olan Botulinum Toksini (BoNT A) (ticari adı BOTOX®) nöroloji kliniklerinde distoni, aşırı terleme, spazm, spastisite gibi hastalıkların tedavisinde uzun zamandan beri kullanılmaktadır. Migren tipi baş ağrısında etkinliği çok sayıda hasta üzerinde araştırılmış ve sık atakları olan migren hastalarında etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu çalışmalar sonrasında Botulinum Toksini kronik migren tedavisinde kullanımı için ABD’de ve İngiltere’de 2010, Türkiye’de 2011’de onay almıştır. Kronik migren, üç aydan uzun süren, ayda 15 gün veya daha sık ortaya çıkan ve bunların en azından 8’inin migrenöz karakterde özellikler taşıdığı (bulantı, kusma, ses ve ışığa hassasiyet, hareketle ağrının şiddetlenmesi gibi) veya migrene özgü tedaviye yanıtlı baş ağrısı şeklinde tanımlanmıştır. Migren ataklarını önlemeye yönelik düzenli ilaç kullanımına rağmen tedaviye dirençli kronik migrenli hastalarımızda Botulinum Toksin tedavisi uygun ve güvenli bir yöntemidir. Hastanemizin Ağrı kliniğinde nörolojik değerlendirmesi yapılan ve bu tedavinin uygun olduğuna karar verilen hastalarımızın günübirlik yatışları yapılarak tedavi işlemi uygulanabilmektedir. Botulinum Toksin tedavisiyle migrenli hastalarımızda migren tipi baş ağrılarında ağrı atağının sıklığının ve şiddetinin azalması; bununla birlikte hastalarımızın sürekli ilaç kullanmak zorunda kalmamaları hedeflenmektedir.
25-09-2017
Hastanemiz Algoloji (Ağrı) bölümünde görev yapan Uzm.Dr. Devrimsel Harika ERTEM tarafından “migren tipi baş ağrısı olan hastalara Botoks Tedavisi” uygulanmaktadır.
Clostridium botulinum adlı bir bakteriden salgılanan bir toksin olan Botulinum Toksini (BoNT A) (ticari adı BOTOX®) nöroloji kliniklerinde distoni, aşırı terleme, spazm, spastisite gibi hastalıkların tedavisinde uzun zamandan beri kullanılmaktadır. Migren tipi baş ağrısında etkinliği çok sayıda hasta üzerinde araştırılmış ve sık atakları olan migren hastalarında etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu çalışmalar sonrasında Botulinum Toksini kronik migren tedavisinde kullanımı için ABD’de ve İngiltere’de 2010, Türkiye’de 2011’de onay almıştır. Kronik migren, üç aydan uzun süren, ayda 15 gün veya daha sık ortaya çıkan ve bunların en azından 8’inin migrenöz karakterde özellikler taşıdığı (bulantı, kusma, ses ve ışığa hassasiyet, hareketle ağrının şiddetlenmesi gibi) veya migrene özgü tedaviye yanıtlı baş ağrısı şeklinde tanımlanmıştır. Migren ataklarını önlemeye yönelik düzenli ilaç kullanımına rağmen tedaviye dirençli kronik migrenli hastalarımızda Botulinum Toksin tedavisi uygun ve güvenli bir yöntemidir. Hastanemizin Ağrı kliniğinde nörolojik değerlendirmesi yapılan ve bu tedavinin uygun olduğuna karar verilen hastalarımızın günübirlik yatışları yapılarak tedavi işlemi uygulanabilmektedir. Botulinum Toksin tedavisiyle migrenli hastalarımızda migren tipi baş ağrılarında ağrı atağının sıklığının ve şiddetinin azalması; bununla birlikte hastalarımızın sürekli ilaç kullanmak zorunda kalmamaları hedeflenmektedir.