Covid-19 Tedavisi Gören Hastalarımız İçin Plazma Bağışçılarımızı Bekliyoruz

Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 hastalığı ile biz de ülke olarak mücadele ediyoruz. Bu süreçte birçok insanımız hastalığa yakalandı ve tedavi edilerek sağlıklarına kavuştu. İyileşen hastalarımızın dışında servislerde ve yoğun bakımlarımızda tedavileri halen devam eden hastalarımız mevcut. Tedavi seçeneklerimizden biri de ülkemizde de uyguladığımız immün plazma tedavisidir. Bu tedaviyi yapabilmek için Covid-19 hastalığını geçiren, tedavisi tamamlanmış hastalarımızdan iyileşme sonrası alabileceğimiz plazmaya ihtiyacımız vardır.

Türk Kızılay’ı dışında Sağlık Bakanlığı tarafından kan ve kan ürünleri elde edebilmek için yetki verilmiş birkaç merkezden biri de hastanemizdir. Kan Merkezimiz tarafından immün plazma elde edilerek hastalarımızın tedavisinde kullanılmaktadır.

Plazma bağışı için gerekli koşullar:

Covid-19 hastalığını geçirmiş ve PCR pozitifliği olan18-60yaş arası, tercihen erkekler, gebe kalmamış kadınlar (doğum, düşük, küretaj olmamış olmak) ve kan transfüzyonu yapılmamış kişiler plazma bağışı için başvurabilirler. Bu kişilerin bağış yapabilmesi için hastalık belirtilerinin geçmesinin üzerinden minimum 14 gün geçmiş olmalıdır ve yapılan kontrol PCR testi negatif gelmelidir. Tedavisi tamamlanmış ve belirttiğimiz koşulları ve iyileşme sürelerini aşmış kişiler hastanemiz kan merkezine başvurarak plazma bağışında bulunabilirler. Hastalığı geçirmiş ve sıkıntılarını yaşamış vatandaşlarımızı, aynı dertten muzdarip hastalarımıza derman olabilmek için hastanemize plazma bağışı yapmaya davet ediyoruz.